Deelnemende bedrijven

Kaasboerderij de Zuivelbroeders

De Zuivelbroeders hebben onlangs kaasboerderij Keuper overgenomen. Het bedrijf is gevestigd in Hengevelde. De ambachtelijke kazen worden gemaakt van de melk van eigen koeien. Naast kaas maakt Keuper ook pasta. Keuper Pasta is een bedrijf waar van kwalitatief hoogwaardige producten op natuurlijke basis (h)eerlijke pasta en deegwaren worden gemaakt. Hierdoor is een nieuw streekproduct (afkomstig uit Twente) ontstaan.

De Morshoeve 

Op de Morshoeve hebben we al ons beste vlees voor u. Onze jonge runderen zijn bij ons op de boerderij geboren en opgegroeid. Met hoofdzakelijk eigen verbouwde ruwvoeders en een deel eigen krachtvoer hierdoor weten we zeker dat dit stukje vlees duurzaam voor u is groot gebracht. En net als onze kip is het 100% antibiotica vrij. En ja ook voor een heerlijk stukje kip kunt bij ons terecht.
De kip is opgegroeid in een stal met daglicht en speeltjes en met de extra ruimte die ze hebben kunnen ze fladderen en scharrelen zo veel ze willen.

Zuivelboerderij Oosterbrook 

Oosterbrook Zuivel is een onderdeel van Melkveebedrijf Heijink vof. Het melkveebedrijf is gelegen in het Exelsebroek, op de grens van Lochem, Laren en Markelo. Er worden gemiddeld 165 melkkoeien gehouden en 100 stuks jongvee (kalveren). De koeien worden gemolken met melkrobots, ze kunnen hierdoor 24 uur per dag gemolken worden. In de stal kunnen ze naar eigen wens gaan liggen in de ligboxen, drinken bij de waterbakken, eten aan het voerhek of melken in de melkrobot. Vanaf het voorjaar tot het einde van de zomer hebben onze koeien een vrije uitloop naar de wei. Daarmee voldoet Oosterbrook aan de voorwaarden van weidemelk.

Twenteland eieren

Twenteland eieren is het bedrijf van de familie Wegdam uit Hengevelde. Dit bedrijf kent pluimvee met daarnaast een eigen pakstation. Door deze unieke combinatie is Twenteland sterk in het leveren van dagverse eieren.

Al bijna 100 jaar staan zij voor kwaliteit en service! Passie voor onze kippen en aandacht voor onze klanten staat hierbij voorop. Onder het motto, natuurlijk, dagvers! levert de familie Wegdam haar eieren.

IJsboerderij 't Dommerholt 

IJsboerderij ;t Dommerholt is gevestigd in Borculo en telt 70 melkkoeien. Op de boerderij wordt het ijs geproduceerd. De koeien zijn gehuisvest in een ligboxenstal die in 2008 bijna geheel vernieuwd is. De ijsproductie begon in 1999 en is sindsdien geprofessionaliseerd. De ijsbereiding vindt plaats in een speciale productieruimte.

Korenmolen 'de vier winden'

Korenmolen “De Vier Winden” verwerkt op ambachtelijke wijze granen tot meel en meelproducten.

Hof van Ampsen

Op het prachtige landgoed Ampsen nabij Lochem is sinds dit voorjaar tuinderij Hof van Ampsen gestart. Eën hectare gras is bemest, gefreesd en geploegd en hier zijn groenten, bloemen en aardbeien geplant. De producten worden op natuurlijke wijze geteeld. We gebruiken koemest en natuurlijke meststoffen om de bodem en de planten te voeden. Er worden sterke rassen geplant die bestand zijn tegen ziekte en plagen. Onkruiden worden weg geschoffeld of met de hand gewied.

We telen een pakket seizoen groenten van juni tot oktober. We beginnen met tuinbonen, doperwten en peultjes. Later volgen courgettes, pompoenen, suikermais, koolrabi, sla, broccoli, radijs. Ook telen we buiten tomaten, paprika's en komkommers. De komkommers verwachten we eind juni en de paprika's en tomaten tweede helft juli.

Naast verschillende soorten gele zonnebloemen telen we ook rood kleurige zonnebloemen. Ook zijn dahlia's in verschillende kleuren en maten geplant. Een verscheidenheid aan zomerbloemen kunt u komen plukken voor een mooi boeket, o.a. cosmea, leeuwenbek, ridderspoor en zinnia.

Aardbeien zijn in twee keer geplant. De eerste planting is niet heel goed gelukt en geeft beperkt aardbeien, De tweede planting ziet er goed uit en hiervan verwachten we volop aardbeien eind juli en begin augustus.

Hof van Ampsen is open voor bezoek waarbij u kunt genieten van de prachtige gewassen en de mooie omgeving. We leveren graag aan Boerderijboodschappen.nl , zodat u de boodschappen eenvoudig krijgt thuis bezorgt. 

Varkensboerderij Vorkink

 

Ook deelnemen? 

Wil je ook via boerderijboodschappen.nl je producten verkopen? Dat kan! Neem contact op met ons via info@boerderijboodschappen.nl en informeer naar de mogelijkheden.